Destiny

Зеленски: Руските войници в АЕЦ "Запорожие" са специална цел

Зеленски: Руските войници в АЕЦ "Запорожие" са специална цел nova

Руските войници, които стрелят под прикритието на АЕЦ „Запорожие” ще бъдат специална цел на украинските служби за сигурност. Това обяви президентът Володимир Зеленски, като обвини Русия, че използва най-голямата атомна централа в Европа за изнудване.

Москва превзе обекта в началото на март, а в момента международната общност обвинява руските войници, че са го превърнали във военна база. През последните дни АЕЦ-ът беше обстрелван многократно, което предизвика сериозни опасения от ядрено бедствие. Двете страни си размениха обвинения кой носи отговорност за обстрела, а ООН поиска незабавно прекратяване на огъня в района.

„Разбира се, че трябва да има сериозна реакция. Украинските дипломати и представители на държави партньори ще направят всичко възможно новите санкции срещу Русия да блокират ядрената й индустрия. И всички политици от тази терористична държава, както и тези, които им помагат в тази операция по изнудване с ядрената електроцентрала, трябва да отговарят в Международния съд”, каза украинският държавен глава.

Banner 468 x 60 px