Томислав Дончев: Не се предвижда пълно затваряне, изкуството е да се движим по бръснача

Лятото не е проспано по отношение на коронавируса. За съжаление има жертви, но и много хора, които са излекувани. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев във връзка с COVID-19 и ситуацията у нас Противно на нашето схващане да си казваме колко сме глупави и неподготвени, това очевидно не е вярно, гледайки данните - на 11-о място сме по брой заразени и на 10-о по брой починали.

Томислав Дончев каза, че няма смисъл от пълно затваряне на държавата. Преди това е имало КПП-та, защото е имало локално разпространение на вируса. Сега вече ситуацията е друга.

"Мерки ще бъдат прилагани такива, каквито има нужда. Изкуството е да се движим по бръснача - от една пазейки живота на гражданите, от друга - без да съсипваме икономиката. Нищо не може да замени личната отговорност", коментира пред бТВ вицепремиерът.

"Не се предвижда пълно затваряне, имаме готов списък със стъпки. В зависимост от ситуацията сме готови да реагираме", настоя още Дончев. Той изтъкна, че от едната страна е здравето, а от другата е икономиката

Banner 468 x 60 px